Bedrijfsadvies voor duurzame toepassingen

Verduurzamen doe je met elkaar

Energie en klimaat staan meer centraal dan ooit. Bijdragen aan verduurzaming is dan ook niet meer weg te denken uit de bedrijfsvoering. Maar hoe ga je dat aanpakken? Dat is complexie materie en je hebt het dagelijks al druk genoeg met je bedrijf. De Stichting Waalwijk CO₂ vrij startte daarom een begeleidingstraject ‘De Green Deal’ waarbij zij gezamenlijk met een aantal lokale en regionale partijen afspraken hebben gemaakt om ondernemers te helpen met energiebesparing en duurzame energieopwekking. Verduurzamen begint bij het inzichtelijk maken van de mogelijkheden, meedenken over financiering en subsidiëring en een goede begeleiding bij het nemen van de energiemaatregelen.

Mark - Projectleider Stichting Waalwijk CO₂ vrij

Als projectleider bij de Stichting Waalwijk CO₂ vrij draag ik graag bij aan de ambitie van de gemeente Waalwijk om in 2043 klimaat- en energieneutraal bestendig te zijn. Al jaren geleden maakte ik kennis met duurzame energiebronnen. Dat begon met fotovoltaïsche zonne-energie, breidde zich uit met warmtepompen en werd de laatste 10 jaar verder aangevuld met (led) verlichting. Omdat ik daarnaast beschik over ruime kennis van het Waalwijks bedrijfsleven kan ik mijn kennis en kunde over duurzaamheidsprojecten inzetten voor het bedrijfsleven in Waalwijk. Om verduurzaming zo gemakkelijk mogelijk te maken voor jou als ondernemer.

Werken van uit ambitie

Door te werken vanuit ambitie komen we verder. Want daar gaat het om. De gezamenlijke wil en inzet om klimaatdoelstellingen te realiseren. Daarom help ik ondernemers graag verder op het gebied van het verduurzamen van hun bedrijf en het duurzaam opwekken van energie. Complexe materie die vraagt om professionele begeleiding zodat ondernemers niet worden ontmoedigd door wetten en regels waardoor het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Als ondernemer kun je rustig doorgaan met je bedrijfsvoering en tegelijkertijd werken aan je duurzaamheidsambities.

Hoe doen we dat concreet

We zorgen ervoor dat plannen worden omgezet in actie. Daarom is het belangrijk om te beginnen met inzichtelijk maken wat het huidige energieverbruik is, welke verplichte en aanvullende mogelijkheden er zijn. Maar ook geven we inzicht in subsidie en financieringsmogelijkheden. Om het compleet te maken beoordelen we offertes en begeleiden we de te nemen energiemaatregelen. Zodat jij weloverwogen keuzes kunt maken. Dat levert substantiële kostenbesparingen op, zorgt ervoor dat de maatregelen zich binnen vijf jaar terugverdienen en tot slot natuurlijk de bijdrage aan het milieu. We kunnen nu het verschil maken om te zorgen voor een prettige en leefbare wereld voor toekomstige generaties.

Doe je mee? Kijk alvast eens op de pagina Waalwijk CO₂ vrij of maak gerust vrijblijvend een afspraak.